Sunday, December 22, 2013

در این کمپین که تاکنون بیش از چهار هزار تن به آن پیوسته اند ضمن شناسایی پروفایل تک تک هتاکین اعضای


معرفی و برخورد با اراذل و اوباش فضای مجازی
در این کمپین که تاکنون بیش از چهار هزار تن به آن پیوسته اند ضمن شناسایی پروفایل تک تک هتاکین اعضای کمپین دعوت می شوند تا اکانت تک تک این هتاکین با استفاده از ابزار گزارش اجتماعی ابتدا بلوکه شوند و در صورت هتاکی در دیگر صفحات و گزارش مجدد حتی اکانت شان تا مرحله حذف پیش برود.
به گزارش آرنا تابناک نوشت : پس از حمله به صفحات لیونل مسی ستاره تیم ملی فوتبال آرژانتین ادین ژکو بازیکن خط حمله تیم ملی بوسنی و هرزگوین و فرناندا whirlwind لیما مجری و بازیگر برزیلی به فاصله اندک از قرعه کشی جام جهانی و انعکاس بین المللی whirlwind که این اتفاق یافت گروهی از هموطنان در اقدامی در همان سطح درصدد برخورد مردمی با این هنجارشکنی های سایبری برآمدند امری که می تواند به شدت بازدارنده باشد. حملات صورت پذیرفته به صفحه فرناندا لیما مجری و بازیگر برزیلی لیونل مسی بازیکن شاخص و کلیدی بارسلونا و تیم ملی بوسنی و هرزگوین و ادین ژکو بازیکن تیم ملی بوسنی و هرزگوین در روزهای اخیر فضای مجازی را به کلی تحت تاثیر قرار داده و آهسته آهسته عوارضش مشخص می شود و می توان دریافت چنین رفتارهایی در فیس بوک که یک میلیارد و چند صد میلیون انسان عضوش هستند بی هزینه نخواهد بود.
در پی رفتار این گروه چندده هزار نفره از ایرانیان که بخش کوچکی از میلیون ها ایرانی عضو فیس بوک را تشکیل می دهند علاوه بر خبرگزاری فرانسه و چندرسانه اسپانیایی زبان از جمله روزنامه ال موندو دپورتیوو که به پوشش این اتفاقات پرداختند فرنانادا لیما نیز در واکنشی جالب اقدام به مسدودسازی موقت صفحه اش در فیس بوک نمود تا از حجم حملات این جماعت کاسته شود و وجود صفحه او را به حافظه بلندمدت شان بسپارند و از لیست تفریحات روزانه شان خارج کنند. در این سو اما عده ای با تحلیل های عجیب ادعا کردند این حملات نه فردی بلکه سازماندهی شده و سایبری بوده حال آنکه بررسی های تابناک درباره پروفایل تعداد قابل توجهی از مشارکت کنندگان در این حرکت تخریبی نشان می داد این اتفاق کاملا به شکل موجی و شبیه اتفاقات داخل ورزشگاه بوده که از شخصی به شخص دیگر منتقل می شود و به یک باره صدهزار نفر رکیک ترین الفاظ را فریاد می زنند و اتفاقا قالب این اشخاص نیز جوانان بین 17 تا 30 ساله بودند که بخش اعظم شان را مردات تشکیل می دادند.
با این اوصاف اینکه چنین اتفاقی را حمله سایبری تعبیر کرد نهایت توهم توطئه است و نخستین گام فردی و جمعی برای اصلاح این وضعیت پذیرش وجود چنین مختصات فرهنگی در بخشی از جامعه است که اتفاقا بی سواد (به لحاظ آکادمیک) نیست و مهارت استفاده از کامپیوتر اینترنت whirlwind و ابزارهای دورزدن فیلترینگ را دارد. پس از پذیرش این اتفاق و چنگ نکشیدن در آینه می توان به آینده امیدوار بود و درباره تغییر این وضعیت با ابزارهای فرهنگی که مهم ترین شان تک تک شهروندان کشورمان هستند راهکارهای whirlwind متناسب با هر مقطع زمانی را طراحی و اجرا کرد. در همین رابطه در شرایطی که هنوز عوارض قطعی چنین حرکتی مشخص نیست و تنها بازخوردهای اولیه مشهود بوده گروهی از حمله کنندگان به صفحات مورد اشاره درصدد برآمدند تا به صفحه رسمی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در فیس بوک با 37 میلیون لایک حمله کنند که عوارض این اقدام به مراتب بیش از حمله به یک بازیکن مشهور یا مدل و مجری برزیلی خواهد بود و ابعاد دیگری می یابد که قابل کنترل نیست و رسانه های ضدایرانی به شدت از آن بهره خواهند برد امری که هم اکنون نیز با تعداد محدودی کامنت کلید خورده و امیدواریم توسعه نیابد.
در این حدفاصل اما اقدامات جالبی به جز حمله به این صفحات فیس بوک مسی و ژکو و لیما و اوباما صورت پذیرفته و صفحاتی پیرامون عذرخواهی از این اشخاص در فیس بوک گشوده شده که در نوع خود اقدام جالبی است هرچند منجر به دامن زدن به این ماجرا می شود. با این حال از این اتفاق مهم تر و اساسی تر به راه اندازی whirlwind صفحه ای در این زمینه تحت عنوان کمپین مبارزه با بی فرهنگی مجازی است که تا این لحظه عملکرد قابل قبولی داشته است. در این کمپین که تاکنون بیش از چهار هزار تن به آن پیوسته اند ضمن شناسایی پروفایل تک تک هتاکین اعضای کمپین دعوت می شوند تا اکانت تک تک این هتاکین با استفاده از ابزار گزارش اجتماعی ابتدا بلوکه شوند و در صورت هتاکی در دیگر صفحات و گزارش مجدد حتی اکانت شان تا مرحله حذف پیش برود. اتفاقی که برای تک تک کامنت های حاوی توهین نیز می تواند رخ دهد و با گزارش کامنت مذکور توسط چندین کاربر فیس بوک به کلی حذف می شود و در صورت تکرار این اتفاق اکانت شخص برای مدت های متفاوتی whirlwind بسته می شود. معمولا در نخستین کاهش دسترسی برای چند روز دسترسی های کاربر محدود می شود در دومین تنبیه فیس بوک برای یک هفته خواهد بود و این تنبیه در چند مرحله تا یک یا دو ماه نیز افزایش می یابد. این راهکار منطقی ترین و سریع ترین و البته هم سطح ترین روش برخورد مردمی با اشخاصی است که قائل به رعایت حداقل های لازم برای استفاده از ابزارهای آنلاین ارتباطی نیستند و با حیثیت یک ملت بازی می کنند. به نظر می رسد نخستین راه کاهش چنین ناهنجاری هایی مواجهه مردمی با آن است امری که باید به آن اهتمام ورزید.
موارد مرتبط تذکر دادستانی به رسانه های دولتی درباره تبلیغ فیسبوک جمشید مشایخی برای دلجویی از لیونل مسی به اسپانیا می رود راه اندازی صفحه مزدوران در فیسبوک واکنش فرناندا لیما به کامنت های ایرانیان دردسرهای مسی در فیسبوک زیر سر فرناندا لیما بود
پشت پرده کودتای مخملی پرسپولیس whirlwind
تذکر دادستانی به رسانه های دولتی درباره تبلیغ فیسبوک
افخم از تصویب قطعنامه سازمان ملل علیه ایران ابراز تاسف کرد
آمار

No comments:

Post a Comment